top of page

 >Tewerkstelling

Kringloopwinkel Reset

Reset streeft naar de realisatie van verschillende doelstellingen die we hebben opgehangen aan de ondertussen goed gekende strategische duurzaamheidsdoelstellingen, de SDG’s.

 

Samen-werken doen we met onze medewerkers, onze klanten en onze gevers om het lokale hergebruik in Limburg te verhogen. We creëren hiermee lokale, sociale tewerkstelling voor kansengroepen, die in het reguliere circuit geen gepaste job vinden.  

We zijn een erkend maatwerkbedrijf. Reset maakt bewust de keuze voor een vlakke structuur binnen een innovatief arbeidskader met op de verschillende locaties zelfstandige teams met een grote mate van autonomie en regelruimte.

 

Een andere doelstelling is de strijd tegen armoede: lokale armoede.

We gaan de strijd aan tegen armoede door tegelijkertijd in te zetten op 3 verschillende fronten:

  1. Door mensen werk te geven, waardoor ze hun financiële onafhankelijkheid kunnen verhogen.

  2. Door (her)gebruiksgoederen aan te bieden tegen betaalbare prijzen voor iedereen.

  3. Door lokale samenwerkingen en partnerschappen uit te bouwen met partners zoals St-Vincentius, de OCMW’s en andere armoedeorganisaties.

 

 “Reset staat voor herstarten, nieuwe kansen geven. Een nieuwe start voor mensen die in onze organisatie hun draai wél kunnen vinden en wie weet terug kunnen doorstromen naar een reguliere job. Medewerkers die door een inkomen weer financiële vooruitzichten krijgen. Een herstart ook voor goederen, die niet bij de grote afvalhoop terechtkomen. Door deze goederen die tweede kans te geven, zorgen we ook voor de vele gezinnen die hoe dan ook een goed gevoel overhouden bij hun Reset aankoop. Dan heb ik het nog niet over die vele gevers die door hun gift bovenstaande allemaal mee ondersteunen...” volgens Nathalie Put, directeur vzw Reset.

 

Reset heeft 8 verschillende Kringloopwinkels met 8 keer een unieke lokale verankering. Zij verzorgen ook de gratis ophalingen aan huis. De verwerking van de binnengebrachte goederen gebeurt in het centraal magazijn in Heusden-Zolder en de kleding gaat naar het textielatelier in Houthalen. Bij het textielatelier, vind je ook het Hergebruikcentrum.

Ons Hergebruikcentrum staat elke dag in voor de overslag van de afgedankte elektrische apparaten van alle recyclageparken in Limburg en Diest naar Recupel toe.
 

Reset heeft dus 10 locaties met hun eigen karakteristieken, hun eigen teams van medewerkers die klaar staan voor elkaar én voor onze klanten. Met 43 omkaderingsleden zorgen we dagelijks voor een kwaliteitsvolle begeleiding van dit 200-koppig Resetteam zodat ook élke klant de kwaliteitsvolle tweedehandsgoederen krijgt die hij verdient.

bottom of page